„Ha költenél s van rá költség,

azt a verset heten költsék.

Egy, ki márványból rak falut,

egy, ki mikor szülték, aludt,

egy, ki eget mér és bólint,

egy, kit a szó nevén szólít,

egy, ki lelkét üti nyélbe,

egy, ki patkányt boncol élve.

Kettő vitéz és tudós négy, –

a hetedik te magad légy.”

József Attila örökérvényű szavait tartom a mottómnak.

Nem titkolt célom, hogy afféle irományokat tárjak tisztelt olvasóim elé, melyek azon túl, hogy szórakoztató, kellemes perceket szereznek, jó ötleteket is adnak a kirándulások, túrák szervezéséhez. Nem mellékes az sem, hogy olyanokba is „beleverjem az orromat”, amit mások nem mernek, vagy csak egyszerűen kerülnek publikálni. Szóval, kutya kötelességemnek érzem „beszólni a gonosznak” nemre, felekezetre, pártállásra, anyagi helyzetre, betöltött pozícióra való tekintet nélkül.

Mindezt csupán azért, mert lelkiismereti kérdést csinálok abból, hogy aki (akik) rabolják, átverik, becsapják a turistákat, illetve csak nyerészkednek, vagy rombolják, pusztítják, rönkre teszik a Balatont, nehogy már büntetlenül, vagy észrevétlenül megtehessék.

Nekem ugyanis ez a tó a mindenem!

Nézzétek csak ezt a slideshow összeállítást. Ugye milyen csodálatos a Balaton?! És pótolhatatlan!

Nagy kár lenne érte, nem?

És akit esetleg érdekel, tekintse meg a második összeállítást, ami azokról szól, akikkel a munkahelyemen együtt dolgozunk. Szerveztünk ugyanis egy "csapatépítő tábort" Zamárdiban, ahol családostul, gyerekestül együtt töltöttük a nyár, talán legemlékezetesebb hétvégéjét. És még egy három hajós kirándulásra is sor kerülhetett Tihanyba.

Vessetek pár pillantást az arcokra! Gyermek - felnőtt, mind vigyorog mint a tejbetök! Élvezik az életet, a pillanatot. Egész évre elraktározzák az élményeket, és várva várják, hogy a következő nyáron újra átélhessék.

Azért se hagyjuk, hogy mindezt politikai, vélt vagy valós rövidtávú, féktelen haszonszerzési érdekből, vagy csupán hozzá nem értő meggondolatlanságból elrabolják tőlük!

Ez késztet arra, hogy "tollat ragadjak"!

Nagyon szépen köszönöm kitüntető figyelmeteket.

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el